İLK ALIŞVERİŞE ÖZEL SEPETTE %10 İNDİRİM
TÜM TÜRKİYE'YE AYNI GÜN KARGO
İLK ALIŞVERİŞE ÖZEL SEPETTE %10 İNDİRİM
TÜM TÜRKİYE'YE AYNI GÜN KARGO
Elbise Ölçümü Nasıl Olmalı

Elbise Ölçümü Nasıl Olmalı

Muhteşem Bir Uyum İçin Elbise Ölçümü

Elbiseler, şüphesiz ki tek adımda şıklığa kavuşmanızı sağlayan sihirli gardırop parçaların başında gelir. Üzerinize tamamen uyumlanacak bir elbise bulmak bazen zor olabilir. Elbise bedenleri markalara göre değişiklik gösterse de beden ölçülerinizi öğrenmek doğru elbise bedeninizi bulmanıza büyük oranda kolaylık sağlayacaktır. 


Bir Elbise Nasıl Ölçülür?

Beden ölçümlerinizi almak vücut şeklinize göre giyinmeyi daha kolay hale getirecektir. Doğru sonuçlar elde etmek için yumuşak bir ölçü bandı yani mezura kullanarak işe başlayabilirsiniz. Kesin Ölçüm sonuçları elde etmek için elbiseyle giyeceğiniz iç çamaşırlarınızla ölçüm yapmanızı öneririz. Ölçüm yaptığınız sonuçları kaydetmeyi unutmayın. Ölçüme başlamak için bir boy aynasının önünde rahat bir pozisyonda durun. Şimdi sipariş vereceğiniz ve ya satın alacağınız elbise bedenini bulmak için ölçümler almaya hazırsınız. Bir elbisenin yaka ve kollarından, bel ve etek ucuna kadar birçok ölçülmesi gereken parçası bulunur. Hangi parçayı nasıl ölçeceğiniz konusunda bilinmezlik içerisine düşmeniz çok normal. Bunun için doğru beden ölçünüzü bulmanıza yardımcı olacak ölçümleri daraltarak, kilit ölçüm kısımlarına odaklanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bir elbisenin kilit ölçüm yerleri tercih edeceğiniz elbise uzunluğu, göğüs, bel ve kalça kısımlarından oluşur. Artık hangi kısımları ölçeceğinizi öğrendiğinize göre ölçüme başlayabilirsiniz. 


Ölçü 1 : Elbise Uzunluğu 

Elbise Ölçümünde ilk adım doğru uzunluğu belirlemektir. Bu kısımda birisinden yardım almanız daha doğru bir ölçüm yapmanızı kolaylaştıracaktır. Boy ölçüsü alınırken genellikle omuzun yüksek noktasından başlayarak mezurayla elbisenin geleceği yere kadar ölçüm yapılır. Eğer maksi etek boyunuzu alıyorsanız elbise ile giyeceğiniz ayakkabıları da giyerek ölçüm almayı unutmayın. 


Ölçü 2 : Göğüs

Mezurayı sırtınızın etrafını saracak şekilde, koltuk altınızın altına gelecek konumda ve göğsünüzün en uç kısmından dolayın. Mezurada herhangi bir bükülme veya sarkma olup olmadığını kontrol edin. Çok sıkı veya gevşek ölçüm yapmadığınızdan emin olun. böylelikle doğru göğüs ölçünüzü  öğrenebilirsiniz. 


Ölçü 3 : Bel

Ölçüm sırasında genellikle bel ve kalça ölçüsü birbirine karışabilmektedir. Bel kısmı, gövdenizdeki en ince kısımdır. Göğüs kafesinin altında ve genellikle göbek deliğinin üzerinde yer alır. Mezurayı bu kısmın etrafında dolayarak bel ölçünüze rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 


Ölçü 4 : Kalça 

Elbise için ölçüm alırken kalça ölçünüzü de hesaba katmanız önemlidir. Dik bir şekilde durun ve mezurayı kalçanızın en geniş kısmından dolayın. Mezuranın ne çok sıkı ne de gevşek olup olmadığından emin olun. Böylelikle doğru kalça ölçünüzü öğrenmiş olacaksınız. 


Şimdi Bedeninize Karar Verme Zamanı 

Birçok marka kendi beden kalıplarına göre üretim yapsa da hemen hemen hepsi belirli bir standart doğrultusunda beden tablolarını belirler. Siz yine de bazı markaların sizin standart elbise bedeninize daha küçük veya daha büyük gelebileceğini göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Alışveriş yapacağınız markaların beden kılavuzundan kendi bedeninizi kontrol etmek için beden ölçümlerinizi bir yere not etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. 

Ufak Bir Öneri : 

Eğer ölçümlerinizin sonuçları iki beden arasında kalacak şekildeyse büyük olan bedeni tercih etmelisiniz. neden diye soracak olursanız, bir terzi gerektiğinde kolayca bunu giderebilir ama küçük bedende bu pek mümkün olmaz.